Hoe monteer ik de FeedingMaster?

In de handleiding en in de video tutorial wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je de FeedingMaster installeert. Het kost je ongeveer een uurtje werk, 2 uurtjes als je een stopcontact moet aansluiten. Je paard heeft vervolgens heel veel uur plezier van!

Hoe monteer je een FeedingMaster - tutorial

Plaatsing

De FeedingMaster dient in een hoek van de paardenbox geplaatst te worden en wordt met de meegeleverde beugels en schroeven aan een wand gemonteerd.

De wand moet stevig zijn en van een hard materiaal gemaakt zijn zoals beton of hardhout, eventueel voorzien van ventilatiesleuven.

De vrije montage ruimte voor montage van de FeedingMaster moet minimaal 650x850x760mm (DxBxH) zijn. De wanden moeten vlak zijn en er mag niets aanhangen of uitsteken zoals een voer- of drinkbak. De vloer moet droog, vlak en waterpas zijn. Plaats de FeedingMaster bij voorkeur tegen de voorwand van de paardenbox waar ook de deur zich bevindt. Uw paard staat dan met het hoofd naar u toe tijdens het voeren wat veiliger is als u de paardenbox in stapt.

Geaard stopcontact

De FeedingMaster wordt aangesloten op een geaard stopcontact. Hiervoor is deze voorzien van 5 meter aansluitsnoer. Heb je meer aansluitsnoer nodig? In de shop kun je extra aansluitsnoer mee bestellen, wij maken het aansluitsnoer dan langer als we jouw FeedingMaster produceren.

Aansluitsnoer aanleggen

Dit aansluitsnoer leg je buiten het bereik van je paard, dit kan op verschillende manieren:

  • Als je rubberen staltegels hebt dan kun je het aansluitsnoer onder de tegels tussen de noppen leggen.
  • Leg een 16mm slagvaste (grijze) installatie buis in de hoek van de wand naar vloer of wand naar wand en zet hem vast met beugels. Het aansluitsnoer steek je door de buis heen zodat je paard er niet bij kan. De stekker welke aan de FeedingMaster zit kan hiervoor eenvoudig los gehaald worden.

Geen stopcontact?

Zijn er geen stopcontacten in de buurt? Als er licht in de stal is kan er ook een stopcontact worden gemaakt! Plaats deze boven of naast de stal buiten het bereik van je paard.

Meerdere paarden

Heb je meerdere paarden? Dan is het meest eenvoudige om één hoofdleiding aan te leggen en boven elke box een universele lasdoos voorzien van stopcontact te plaatsen.