top of page
  • Foto van schrijverJan

Hoe installeer ik de FeedingMaster?

In de handleiding wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je de FeedingMaster installeert. Het kost je ongeveer een uurtje werk, 2 uurtjes als je een stopcontact moet aansluiten. Je paard heeft vervolgens heel veel uur plezier van!Plaatsing

De vrije montage ruimte voor montage van de FeedingMaster moet minimaal 700x850x850mm (DxBxH) zijn. De wanden moeten vlak zijn en er mag niets aanhangen of uitsteken zoals een voer- of drinkbak. De FeedingMaster dient maximaal 5cm uit een hoek of minimaal 50cm uit een hoek van de paardenbox geplaatst te worden en wordt met de meegeleverde beugels en schroeven aan een wand gemonteerd. De wand moet stevig zijn en van een hard materiaal gemaakt zijn zoals beton of hardhout, eventueel voorzien van ventilatiesleuven. In een paddock is het ook mogelijk om 2 palen goed in de grond te zetten en daar een plaat watervast multiplex tegenaan te zetten. De afmetingen van de plaat dienen dan (minimaal) 1m breed en 90cm hoog te zijn. Plaats de FeedingMaster bij voorkeur tegen de voorwand van de paardenbox waar ook de deur zich bevindt. Uw paard staat dan met het hoofd naar u toe tijdens het voeren wat veiliger is als u de paardenbox in stapt.


Geaard stopcontact

De FeedingMaster wordt aangesloten op een geaard stopcontact. Hiervoor is deze voorzien van 5 meter aansluitsnoer. Heb je meer aansluitsnoer nodig? In de shop kun je extra lang aansluitsnoer mee bestellen.


Aansluitsnoer aanleggen

Dit aansluitsnoer leg je buiten het bereik van je paard, dit kan op verschillende manieren:

  • Als je rubberen staltegels hebt dan kun je het aansluitsnoer onder de tegels tussen de noppen leggen.

  • Leg een 16mm slagvaste (grijze) installatie buis in de hoek van de wand naar vloer of wand naar wand en zet hem vast met beugels. Het aansluitsnoer steek je door de buis heen zodat je paard er niet bij kan. De stekker welke aan de FeedingMaster zit kan hiervoor eenvoudig los gehaald worden.

  • Als je een nieuwe stal bouwt heeft het de voorkeur om grondkabels in de grond te leggen en de stal te voorzien van een installatiedoos op de plaats waar de FeedingMaster komt te staan.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page