top of page
  • Foto van schrijverJanine

Hoe werkt de FeedingMaster bij paarden die in groepsverband staan?

Bijgewerkt op: 19 okt. 2023

De breedte en het rooster van een FeedingMaster is afgestemd op het gebruik door één paard. Als twee paarden tegelijk uit de FeedingMaster willen eten kunnen ze niet recht voor de FeedingMaster staan waardoor de spijlen van het rooster niet in het verlengde van de eet-beweging ligt. In dat geval eet uw paard over meerdere spijlen en kan hij slecht ruwvoer met zijn lippen pakken. In praktijk zien we dan dat het meest dominante paard recht voor de FeedingMaster gaat staan en nummer twee nog schuiner moet gaan staan en vervolgens nog minder makkelijk kan eten. Of dat het dominante paard nummer twee wegjaagt en alleen de FeedingMaster gebruikt.


Zonder FeedingMaster wordt dit meestal voorkomen door op twee of meerdere plekken ruwvoer aan te bieden afhankelijk hoeveel paarden in groepsverband staan. Sommige modellen van de FeedingMaster kunnen worden voorzien van een optionele synchronisatie module zodat deze allemaal synchroon ruwvoer aanbieden. De eerste FeedingMaster wordt op een geaard stopcontact aangesloten, deze FeedingMaster bepaalt wanneer er ruwvoer wordt aangeboden. Een tweede FeedingMaster wordt vervolgens met een synchronisatie kabel op de eerste aangesloten en zal op hetzelfde moment ruwvoer gaan aanbieden als de eerste.


Hoe kan je meerdere FeedingMasters synchroon laten voeren?

Er kunnen maximaal 5 FeedingMasters aan elkaar worden gekoppeld zodat er 5 paarden tegelijk ruwvoer kunnen eten zonder voernijd. Als u een synchronisatie kabel besteld wordt de synchronisatie module al voor u geïnstalleerd in de FeedingMasters uit uw bestelling, deze hoeft u dus niet zelf te installeren.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page