top of page

Voorkom Maagzweren en Spijsverteringsproblemen bij paarden

Paarden zijn buitengewone dieren die het grootste deel van hun dag besteden aan grazen op de weide en slechts 1 tot 2 uur slapen. Dit unieke eetpatroon, gekenmerkt door frequent knabbelen aan gras en overvloedige speekselproductie, zorgt ervoor dat voedsel soepel door hun slokdarm glijdt en maagzuur neutraliseert. Het spijsverteringssysteem van paarden verschilt aanzienlijk van dat van mensen. Paarden hebben een relatief kleine maag die niet kan uitzetten, en hun maagzuur en gal stromen continu. Wanneer paarden hooi in grote brokken consumeren, verstoort dit hun natuurlijke kauwproces en vermindert het de speekselproductie, wat vaak leidt tot verstopping van de slokdarm.

De resulterende droge klont hooi kan niet effectief worden afgebroken in de dunne darm, waardoor voedingsstoffen gevangen blijven in het ruwvoer en uiteindelijk in de dikke darm belanden. Deze verstoring heeft een negatieve invloed op de darmflora, waarbij schadelijke bacteriën gedijen terwijl nuttige bacteriën afsterven. Deze onbalans maakt de dikke darm zuurder, wat leidt tot ophoping van melkzuur en gasvorming. Het opzwellen van de darm leidt tot koliek, wat dagelijkse stress en ongemak voor paarden veroorzaakt. Deze spijsverteringsproblemen worden verergerd wanneer van paarden wordt verwacht dat ze na gastro-oesofageale reflux (brandend maagzuur) en darmongemak inspannende activiteiten uitvoeren.

Een paard met gaskoliek

FeedingMaster: Het innovatieve Voersysteem voor Gezonde Paarden

Maak kennis met de FeedingMaster, een revolutionair gepatenteerd voersysteem dat is ontworpen om de natuurlijke ruwvoer opname van een paard te reguleren terwijl ze zich in de paddock of stal bevinden. De FeedingMaster wordt dagelijks éénmaal gevuld met ruwvoer. Het ruwvoer wordt kracht tegen de spijlen gedrukt zodat het paard sprietjes ruwvoer met zijn lippen pakt. Dit bevordert uitgebreid kauwen en uiteindelijk gemakkelijk doorslikken, geholpen door voldoende speekselproductie.

 

Om te voorkomen dat de maag te vol raakt en het hooi te snel door de maag heen geperst wordt, last de FeedingMaster korte, instelbare pauzes van slechts enkele minuten in. Dit zorgt ervoor dat de maag nooit leeg is, met een constante aanwezigheid van hooi en voldoende speeksel om maagzuur te neutraliseren. De dunne darm wordt voortdurend voorzien van de juiste hoeveelheid hooi, waardoor er voldoende tijd is voor opname van voedingsstoffen. Deze aanpak houdt de balans van de darmflora intact en zorgt voor optimale vertering van vezels zonder overmatige gasvorming.

Een paard die uit een FeedingMaster eet om koliek en maagzweren te voorkomen

Een gezonder, gelukkiger Paard

Met de FeedingMaster kunnen paarden rustig hun dagelijkse hooiportie opnemen in talloze kleine voermomenten. Dit innovatieve systeem voorkomt effectief brandend maagzuur, stress, maagzweren en pijnlijke darmen. Het maximaliseert de opname van voedingsstoffen uit hooi, waardoor de afhankelijkheid van ruwvoer en krachtvoer afneemt. Belangrijker nog, het bevrijdt het trainingsschema van het paard van strikte voedingstijden, waardoor het paard op zijn best kan presteren zonder spijsverteringsongemak.

 

Ontdek vandaag nog hoe FeedingMaster bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van jouw paard, en maak een einde aan spijsverteringsproblemen.

bottom of page