top of page

Optimale Voeding voor Paarden: de FeedingMaster de weide in uw stal

Paarden eten van nature gras, maar wist je dat gras voor 90% uit water bestaat en slechts 10% daadwerkelijke voeding bevat? Om aan hun dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen, spenderen paarden gemiddeld 18 uur per dag aan het grazen waarbij ze de bovenste toppen van het gras afsnijden. Dit constante kauwen zorgt ervoor dat hun maag en darmen continu actief zijn.

Echter, het is niet altijd mogelijk om paarden 24 uur per dag op de weide te laten grazen. Wanneer paarden op stal, paddock of track verblijven, krijgen ze in plaats van vers gras hooi (of voor-droog) te eten. Hooi wordt een noodzakelijk alternatief.

Uitdagingen bij het voeren van hooi aan paarden

Hoewel hooi op zich geen probleem is, aangezien het gedroogd gras is en 80% voeding bevat, is er wel een uitdaging. In tegenstelling tot het grazen, waarbij paarden de grasplukjes selectief kunnen eten, biedt een een enkele hap hooi meer voeding dan grazen in de wei. Paarden hebben de neiging om hooi in grotere plukken te consumeren, wat leidt tot een overbelasting van voedselinname. Hoewel het verdelen van hooi in 3 of 4 porties per dag een veelvoorkomende praktijk is, gaat dit in tegen de natuurlijke instincten van een paard en zal het uiteindelijk leiden tot spijsverteringsproblemen.

De natuurlijke behoeften van paarden

Paarden zijn gemaakt voor constante beweging. Hun spijsverteringssysteem is geoptimaliseerd voor deze actieve levensstijl. In tegenstelling tot mensen kan een paard zijn maag niet laten uitzetten en blijft het maagzuur stromen, zelfs als de maag leeg is. Dit kan leiden tot stress en het vrijkomen van het stresshormoon Cortisol, wat paarden aanzet tot ongewenst gedrag zoals kauwen aan zaagsel, vlas, stro, of zelfs de staart en manen van een buurpaard. Op de lange termijn kunnen maagzweren en darmproblemen ontstaan, vaak met fatale koliek aanvallen tot gevolg.

De ideale oplossing: een FeedingMaster

De ideale oplossing voor paarden die afhankelijk zijn van hooi is om het in kleine, frequente porties gedurende de dag of nacht te voeren. Dit bootst hun natuurlijke graas gedrag na en zorgt ervoor dat hun maag en darmen actief blijven. Het FeedingMaster-systeem bereikt dit door korte segmenten hooi te verstrekken met pauzes daartussen, waardoor paardeneigenaren de hoeveelheid hooi over een periode van 24 uur kunnen verspreiden. Deze innovatieve benadering van het voeren van hooi geeft prioriteit aan de gezondheid van paarden door natuurlijke voedingsgewoonten na te bootsen en spijsverteringsproblemen en gerelateerde gezondheidsproblemen te voorkomen. De tijdsintervallen tussen de plukjes zijn zo kort dat een paard dit ervaart als een 'continue' toegang tot ruwvoer. Dit betekent dat de maag van het paard nooit leeg is, de darmen blijven werken.

 

​FeedingMaster: Optimaliseer de gezondheid en het welzijn van je paarden

Optimaliseer de gezondheid en het welzijn van je paarden. Ontdek vandaag nog de voordelen van de FeedingMaster!

Het FeedingMaster-systeem is ontworpen om nauwkeurige en gecontroleerde voeding van ruwvoer aan individuele paarden of groepen te vergemakkelijken. Of de paarden zich nu in een stal, paddock of track bevinden, dit systeem stelt paardeneigenaren in staat hun welzijn te prioriteren door hun natuurlijke voedingsgewoonten nauwgezet na te bootsen en spijsverteringsproblemen te voorkomen. 

bottom of page