top of page
  • Foto van schrijverJanine

Type stalstrooisel: vlas & de BeddingMaster

Bijgewerkt op: 5 sep. 2023

Bij Valetudo Stables gebruiken wij overwegend houtvezel als bodembedekking, vandaar dat onze promo video van de BeddingMaster gemaakt is met houtvezel. De BeddingMaster is echter ontwikkeld om te gebruiken met diverse type stalstrooisels met een maximale materiaal afmeting van 15mm doorsnede.

Vlas

Een van de meest gebruikte types bodembedekking voor paardenstallen is vlas en daar is de BeddingMaster dus ook goed mee getest. Wij willen ook graag aan jullie de werking laten zien met vlas, vandaar dat wij de afgelopen dagen de box van onze Miss Bonfire VS gevuld hebben met dit stalstrooisel. 5 dagen lang hebben we real-time opnames gemaakt van het schoonmaken en schoonhouden van haar box. Zonder fratsen, gewoon zoals het hier echt aan toe gaat.


Dag 1: een goed begin is het halve werk

Waar letten wij op bij het gebruik van vlas (en andere stalstrooisels) als bodembedekking voor de paardenbox? De eerste tip: een goede basis is enorm belangrijk. Gebruik een dikke laag strooisel; wij gebruiken een halve baal per vierkante meter staloppervlakte. Met deze goede basislaag is er slechts een baal per week nodig om de stal schoon te houden. De BeddingMaster zeeft namelijk de mest uit het schone strooisel en werkt zo zeer besparend, mits er een goede basis is. Bij een dikke basislaag stalstrooisel vormt de urine namelijk een klont die niet kapot gelopen wordt. Dit voorkomt dat nat strooisel zich vermengt met droog strooisel.

Dag 2: een schone stal, simpel en snel

Dag 3 & 4: een schone stal, simpel en snel wordt routine werk

Dag 5: natte plekken verwijderen

Een schone box in gemiddeld nog geen 2,5 minuut per dag. Kijk 5 dagen mee in de box van Miss Bonfire VS


5 dagen lang hebben we real-time opnames gemaakt van het schoonmaken en schoonhouden van haar box. Zonder fratsen, gewoon zoals het hier echt aan toe gaat. De playlist van youtube met alle 5 opnames staan in dit blog, zodat iedereen die dit gemist heeft het nog rustig kan bekijken.
BeddingMaster bespaart tijd en kosten


Met de BeddingMaster maak je snel en simpel de stal schoon. De machine zeeft de paardenmest uit het strooisel en doet daarmee het zware werk voor je. Hierdoor bespaar je tijd en kosten op strooisel. We houden door de schoonmaak routine met de BeddingMaster op een snelle manier de boxen erg schoon. Dit scheelt ons heel veel tijd, die wij met liefde doorbrengen met onze paarden. Gemiddeld besteden wij per dag nog geen 2,5 minuut per box aan uitmesten en schoonhouden. Daarnaast besparen we per paard een halve baal strooisel per week.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page