top of page
  • Foto van schrijverJanine

Review FeedingMaster: Paarden tevreden, baasjes tevreden!

Bijgewerkt op: 14 sep. 2023

Van Tessa Kelder en Martien Borg van Zorg & Woonboerderij 't Boerenerf mochten we onderstaande enthousiaste review ontvangen van de FeedingMaster. We zijn dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen voor de levering van 4 FeedingMasters. Januari 2021, Review FeedingMaster door Zorg & woonboerderij ’t Boerenerf. Al heel lang waren wij op zoek naar een goed en betrouwbaar hooi voersysteem voor onze paarden. Als we de paarden voerden hadden ze al snel alle hooi verorberd. Dat is/was wat wij niet wilden, omdat ze dan heel lang geen hooi kregen tot de volgende voerbeurt. We hebben hooinetten uitgeprobeerd wat door onze paarden ook vrij snel leeg gemaakt werd. Daarna hebben we kunststof bakken aangeschaft met een rooster er in. Zelfs dit hadden ze snel leeg. Of ze gingen er in staan of sleepten de bak de stal door met alle gevaren van dien. Optie om ze meermalen per dag hooi te geven werkte ook niet echt. En hoe moet het dan ‘s-avonds en in de nacht. Na de voor ons mislukte producten kwamen we op Facebook de FeedingMaster van Valetudo Horse Products tegen.


Onze paarden staan in de winter over het algemeen binnen vanwege het natte weiland. Wel gaan ze dagelijks een tijdje in de paddock. Voor ons en onze paarden zou dit misschien wel wat kunnen zijn. Nadat we het filmpje gezien hadden, hebben we contact opgenomen met Jan van Valetudo Horse Products.


Vragen gesteld of het echt zo was en dat het een stootje kon verdragen en dat de FeedingMaster makkelijk in te stellen was etc. We werden vriendelijk te woord gestaan en de uitleg was voor ons helder en doorslaggevend. Ook voor de zomerperiode zou het voor ons een uitkomst zijn, omdat onze paarden in de nacht binnen staan. Wel met in het achterhoofd of dit echt allemaal zo was zo als het uitgelegd werd. Toch was na het contact het vertrouwen zo groot dat we nog diezelfde avond 4 FeedingMasters besteld hebben. We hadden met Jan afgesproken om ze zelf op te halen, zodat hij dan uitleg kon geven en wij de FeedingMaster in bedrijf konden zien. Na enkele dagen op 5 december waren onze FeedingMasters klaar en konden we ze ophalen. De gastvrije ontvangst en heldere uitleg van zowel Jan en zijn enthousiaste vrouw Janine waren voor ons duidelijk. De FeedingMasters ingeladen en op naar huis. De gekregen boterletter i.v.m. Sinterklaas ging er goed in!


FeedingMaster: onze ervaring

Na het weekend de FeedingMasters geplaatst. Deze staan netjes aan de wand gemonteerd. En toen het spannende, hoe reageren de paarden er op? Eerst na het vullen er wat los hooi boven op gelegd zodat ze langzaam gingen begrijpen wat de bedoeling was. Dat ze echt wel tegen een stootje kunnen bewees onze Fries wel. In het begin begreep ze nog niet dat het hooi steeds weer terug kwam. Dat pikte ze niet echt en begon met haar hoef op het rooster te slaan. Dit hebben we maar één keer gezien en gehoord. Daarna was ze er heel snel aan gewend.

We zijn nu 6 a 7 weken verder en zijn vol lof over dit systeem. Eindelijk iets wat goed is voor onze paarden en voor ons. Het idee dat ze de hele dag kunnen beschikken over hooi met kleine pauzes in gebouwd. We hebben 4 FeedingMasters voor 4 paarden. De instelling is per paard verschillend. Dat is aan de behoefte van het paard eenvoudig in te stellen. Hier leer je snel mee om te gaan. Met het uitmesten zijn ze een stuk rustiger. Voorheen konden ze nog wel eens ongedurig zijn. De mest is veel beter verteerd. Er is een paard die nogal loperig in de stal was, en alles door elkaar liep. Dit gaat nu een stuk beter en hij houdt de stal al een stuk netter.

Tot slot: We hebben 2 Friese veulens. Deze krijgen nu nog onbeperkt hooi. Maar zodra ze er aan toe zijn schaffen we zeker nog 2 FeedingMasters aan. Voor ons en onze paarden een topproduct. Kortom: Paarden tevreden, baasjes tevreden!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page