top of page
  • Foto van schrijverJanine

Review: FeedingMaster: Het systeem werkt voortreffelijk, perfect te doseren.

Bijgewerkt op: 13 sep. 2023

Na diverse keren met Rick gesproken te hebben over de eventuele aanschaf van FeedingMasters voor zijn Friese paarden heeft Rick maar liefst drie FeedingMasters aangeschaft voor zijn paarden. Van Rick hebben wij deze uitgebreide review ontvangen. We wensen Rick en zijn prachtige Friese paarden nog veel plezier toe met de FeedingMasters. Januari 2021, Rick van der Reijd

Friese paarden zijn mijn passie en ik ben dan ook de trotse eigenaar van drie prachtige Friese paarden. Ik heb een merrie van 12 en daarvan een veulen van nu 2,5 en een ster ruin van 6 jaar oud. Zomers heb ik de paarden van s ’morgens vroeg tot s ’avonds laat in de wei maar in de winter gaat dat een stuk moeilijker op de Groningse klei.

Al langere tijd ben ik aan het rondkijken voor een goede oplossing voor het voeren van mijn paarden. Overdag ben ik aan het werk en ik zorg dan altijd dat de paarden terwijl ik aan het werk ben twee keer gevoerd worden door iemand, maar dit was niet de oplossing voor mij. Mijn ruin is koliek gevoelig omdat hij een veelvraat is. Dus wat je voert gaat ook op met stro erbij als het moet en het is mij nu drie keer gebeurd dat hij hierdoor een zware koliek heeft gekregen wat natuurlijk als paardenliefhebber een ramp is als je paard het heeft. In mijn zoektocht naar een voersysteem komt toch veelal naar voren om een hooinet op te hangen echter ben ik hier niet echt een voorstander van vanwege slechte ervaringen hiermee. Ik wou iets hebben waar ik precies kon zien wat ik het paard per dag te eten geef en wat over 24 uur verdeeld wordt.


Aanschaf FeedingMaster

Vervolgens kwam ik het FeedingMaster systeem tegen en ben ik in contact gegaan met Valetudo Horse Products over mijn zoektocht naar een goed voersysteem en of dit systeem geschikt is voor mij. Na een fantastische duidelijke met goede feiten gekregen uitleg ben ik erover na gaan denken. Ik wou toch voor alle drie de paarden een systeem hebben dus dan is het gelijk een forse investering. Ik ben technicus op de universiteit, dus ben nogal pietluttig dus ik zat echt vol met vragen over de techniek van het voersysteem en de robuustheid hiervan. Ik ken niemand die een voersysteem heeft dus vragen is lastig en in Groningen is het toch wel een beetje zo wat de boer niet kent eet hij niet. Na veel vragen te hebben gesteld en op alle vragen een goed en duidelijk antwoord te hebben gekregen was ik overtuigd en heb ik de systemen aangeschaft.

FeedingMaster: mijn ervaringen


Inmiddels draaien de FeedingMasters een klein half jaar in mijn stallen en na deze periode zou ik graag mijn ervaringen met jullie willen delen. Allereerst (en ik wil het afkloppen) heeft mijn ruin geen koliek meer gehad. Het systeem werkt voortreffelijk en het is echt perfect te doseren hoeveel voer je het paard per dag wil gaan geven. Mijn paarden zijn echt een stuk rustiger en eten geen stro meer doordat ze dus over 24 uur hooi krijgen aangeboden. Ook kan je dus heel goed je paard op gewicht krijgen omdat je simpelweg de voertijden verandert, maar dat wil niet zeggen dat je paard langere tijd zonder voer staat. Bij mijn ruin gaf ik liever te vaak voer dan dat hij zich klem at in stro met alle gevolgen van dien maar het grote nadeel is dat hij teveel voer krijgt en dus dik word. Dit probleem heb je niet met de Feedingmaster.

Ook persoonlijk heb ik een stuk meer rust. Ik weet gewoon als ik weg ben dat mijn paarden te eten hebben en het vullen van de bakken 1 maal per dag komt niet op een uurtje aan. Dit geeft mij enorm veel vrijheid en rust. Wat ik nu ervaar nu ik dit systeem heb is dat ik veel makkelijker kan rijden als ik vrij van mijn werk ben. Normaliter hebben de paarden zo rond 5 à 6 uur s ‘avonds honger en als je dan gaat rijden dan zijn ze in mijn geval meer met eten bezig dan met lekker rijden en het is natuurlijk slecht om een paard met lege maag te gaan rijden. Dit probleem heb je dus niet omdat het paard ten alle tijden voer krijgt aangeboden dus je bent niet afhankelijk met rijden van je voertijden. Ook ben ik ervan overtuigd dat het ten goede komt van je gezondheid van je paard, als je je goed verdiept in de werking van een maag van een paard dan is de kans groot dat veel paarden een maagzweer hebben door te weinig voeren en ik denk dat met dit systeem je het natuurlijke eetgedrag van een paard heel goed evenaart.


Kortom kan ik ieder die zich oriënteert op een goed voersysteem de FeedingMaster adviseren. Zowel kwalitatief als het advies en hoe het bedrijf achter zijn product staat kan ik alleen maar zeggen super!!!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page