top of page
  • Foto van schrijverJanine

Is de FeedingMaster een slowfeeder?

Bijgewerkt op: 5 sep. 2023

De FeedingMaster is geen slowfeeder. De FeedingMaster is veel meer dan dat, een Natural Feeder. Dit omdat deze de natuurlijke omstandigheden na bootst door op constante en gecontroleerde wijze ruwvoer te verstrekken.

Indien een paard namelijk onbeperkt hooi kan eten kan de hoeveelheid oplopen tot 3 kg per uur. Een volwassen paard heeft ongeveer 9 kg ruwvoer per dag nodig, in drie uur tijd schrokt het paard dus zijn dagelijkse hoeveelheid op! Een slowfeeder remt dit inderdaad iets af tot 1 kg per uur, maar dan wordt nog steeds in 9 uur tijd de dagelijkse benodigde hoeveelheid opgegeten. Halverwege de nacht staat het paard dan toch weer met maagzuur, naast het feit dat hij zich vol heeft gepropt, wat ook belastend is voor de spijsvertering.


De FeedingMaster last korte pauzes in tijdens het eten waarmee je de hoeveelheid dat je paard eet zelf kan instellen, afhankelijk van de samenstelling van het ruwvoer en de hoeveelheid dagelijkse weidegang. Bij dit laatste valt te denken aan verschillende pauzes afhankelijk van welk gras er op de wei staat (rijk voorjaarsgras of schraal wintergras). Zelfs met de maximaal instelbare pauze zal je paard nooit met een lege maag staan en dus geen overtollig maagzuur aanmaken. Uw paard leert dat er altijd weer voer aangeboden wordt, hierdoor wordt mede voorkomen dat uw paard stresshormonen gaat aanmaken. Meer over zelfregulatie en de FeedingMaster is te lezen in deze blogpost.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page