top of page
  • Foto van schrijverJanine

FeedingMaster: Beide pony's hebben geen last meer van mestwater.

Bijgewerkt op: 8 sep. 2023

Wauw wat een verschil qua gedrag en gezondheid. Beide pony's hebben geen last meer van mestwater.


Van Petra Kruize, paraveterinair en eigenaresse van PK Diertherapie hebben we een mooie review ontvangen over de FeedingMaster. We zijn blij dat de FeedingMaster zo in de smaak is gevallen bij de pony's.


Maart 2021, Review FeedingMaster door Petra Kruize van PK Diertherapie. Mijn 4 pony's hebben bij ons thuis de beschikking over inloopstallen en buiten is een deel zandpaddock en een deel bestraat. Al sinds ik de shetten hier als eerste thuis had staan was ik op zoek naar een geschikte slowfeeder. Ik heb van alles geprobeerd van speciale hooinetten tot en een kliko met een gat onderin met een rooster ervoor, maar niets voldeed of bleef heel!

Uiteindelijk heb ik jaren gevoerd met een ijzeren slowfeeder, een ijzeren bak met een rooster en daaronder een plaat die continu tegen het rooster werd aangetrokken met veren. Aangezien ze deze zo leeg hadden en het dus ook z’n effect miste heb ik er nog extra spijlen tussen laten maken. Ik gaf zo vaak mogelijk hooi in de slowfeeder en op verschillende plekken op de grond als ik kon, maar overdag als ik moest werken was ook dit na een paar uurtjes op waarna ze de rest van de dag niks meer hadden en dus logisch maar wel vervelend aan het houtwerk begonnen (zie foto).Ik had de FeedingMaster al een aantal keer voorbij zien komen, maar dacht dat is een plastic bak met display aan de voorkant, die hebben ze zo kapot. Uiteindelijk ben ik hartelijk ontvangen bij Jan en Janine om daar de FeedingMaster uitgebreid te kunnen bekijken. Ik heb toch besloten om de FeedingMasters aan te schaffen en tjonge wat ben ik er blij mee. Ze moesten natuurlijk wel even wennen als het hooi naar beneden zakte, maar het was niet zo dat ze dan heel onrustig werden. De eerste drie dagen hebben ze hun tanden in de plastic bak gezet, maar op wat krassen na is de bak niet kapot te krijgen. Het was al na 1 dag dat ik verschil qua gedrag zag, als ze mij zagen, maar ook als ik de FeedingMaster ging vullen waren ze meer relaxed. Ook qua gezondheid is het een enorm verschil. Ik ben overdag werkzaam als dierenarts assistente en daarnaast heb ik een eigen bedrijf waarmee ik paarden met zouttherapie behandel. Ik ben dus altijd met de gezondheid van dieren bezig. Mijn 2 jongere pony's hadden al langere tijd last van mestwater wat gedurende de dag uit de anus liep. Ook hiervoor van alles in overleg met de dierenarts geprobeerd, maar niets hielp. De FeedingMasters staan hier nu 6 weken en wonder boven wonder is dit probleem nu sinds anderhalve week helemaal weg. Echt heel blij mee!!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page