top of page
  • Foto van schrijverJanine

De juiste hoeveelheid ruwvoer voor onze paarden

Bijgewerkt op: 5 sep. 2023

Wij zorgen goed voor onze paarden, dat is onze insteek. Ze staan bij ons zo veel mogelijk in de wei. Als ze op stal staan krijgen ze mooi kwalitatief ruwvoer en Pavo brokken en muesli. In het verleden voerden we alle paarden voordat we gingen slapen en zodra de wekker ging. In de praktijk stonden onze paarden helaas toch lange tijd zonder ruwvoer.

Voor de introductie van de FeedingMaster kregen alle paarden een bult hooi in de box. Wij maakten geen gebruik van een slowfeeder, aangezien we er geen hebben kunnen vinden die tot tevredenheid functioneerde. Het hooi werd dus vrij snel weer opgegeten of zal ik zeggen opgeschrokt.

Met de introductie van de FeedingMaster, kwamen wij tot de ontdekking dat we eigenlijk niet zo veel ruwvoer gaven als we dachten. Na het bijvullen van de FeedingMaster geeft deze aan hoeveel kilo ruwvoer er is gegeten. Dan pas is het duidelijk hoeveel volume een kilo hooi eigenlijk is.

Met de FeedingMaster kunnen we goed de hoeveelheid ruwvoer balanceren en aanpassen op de dagelijkse weidegang en de voedingswaarde van het gras (rijk of schraal).


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page