Nieuwe pagina gelanceerd op onze website! Persoonlijke verhalen & reviews

Gepubliceerd op 14 juni 2020 om 17:09

Nu zijn wij zelf natuurlijk al een hele tijd razend enthousiast over onze FeedingMaster omdat we zelf zien hoe goed onze paarden reageren op 24/7 gecontroleerd ruwvoer aanbieden in combinatie met hun dagelijkse weidegang. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Fleur, onze merrie die om de haverklap koliek had.  Of over onze merrie die voorheen zo gulzig at. Het is duidelijk: we kunnen zelf pagina's vullen met onze verhalen. Maar nog leuker is het om verhalen van andere enthousiaste paarden-eigenaren te delen. We gaan de komende periode verhalen die we op internet en social media mogen delen verzamelen op de persoonlijke verhalen & review pagina. Vandaag delen we het verhaal van Evelien over haar Engelse Volbloed.

 

Het verhaal van een Engelse Volbloed

 

Evelien heeft destijds met ons contact op genomen om te kijken of de FeedingMaster een oplossing kon zijn voor haar Engelse volbloed vanwege zijn onrust. Na een demo bij ons op stal was zij overtuigd en heeft zij inmiddels 2 maanden een FeedingMaster op stal en een tevreden paard dat zijn rust gevonden heeft. We zijn dankbaar dat wij haar verhaal in haar eigen woorden mogen delen met jullie.

 

Juni 2020, Evelien

 

Sinds 2 jaar zijn wij de trotse bezitter van een prachtige Engels Volbloed, nu 13 jaar. Wij hebben hem vers van de racebaan gekocht, alwaar hij 8 jaar gewerkt heeft. In die 8 jaren is hij altijd erg licht op gewicht gehouden, zodat hij hard kon racen.

Evelien en haar Engelse Volbloed

Vanaf het begin dat hij bij ons was, liep hij veel rondjes in zijn stal. Elke maand verloor hij daardoor wel een ijzer, of gingen ijzers los zitten. Hij was chagrijnig en wat onrustig. Waardoor wij weer een onrustig gevoel kregen. Er was iets met hem aan de hand, maar wat?

 

Van alles hebben we uitgeprobeerd met voeding, weidegang en training. Dan weer kwam hij wat aan, dan weer viel hij af. Dan weer onrustig, dan weer niet. Op zoek naar een oplossing stuitten wij op de FeedingMaster.

 

Na enig overleg hebben we deze begin mei 2020 gekocht. En nu, half juni 2020, staat er een heel ander paard op stal. Hij moest wennen aan de bodem die weg zakt. Dat duurde ongeveer 2 weken. Hij eet zoveel hooi als nodig is en krijgt weidegang in een niet-vette wei. Na een maand nam het chagrijn sterk af. Hij is rustig en toegankelijk geworden. Ook belangrijk is, dat hij geen rondjes meer loopt in zijn stal. Hij heeft al 6 weken lang dezelfde hoefijzers onder!

 

Het is een kleine, maar leuke, zoektocht om uit te vinden welke hoeveelheden ons paard nodig heeft. Hooi kan verschillend in voedingswaarde zijn. Maar al met al kan nu al gezegd worden dat de FeedingMaster met recht een wei is in de stal van je paard.


«   »