Beschuit met muisjes bij Valetudo Stables

Gepubliceerd op 4 juni 2018 om 20:35

Gisteravond heeft Harmony haar eerste veulen gekregen. Rond 23:00 was het zo ver, ze kreeg weeën. Ze was al bijna 1,5 week na de uitgerekende datum en haar buik was de laatste week nog verder gegroeid. De hele week was Harmony al onrustig en leek de bevalling steeds op gang te komen om vervolgens toch weer tot rust te komen.

Na een zware bevalling, maar binnen 20 minuten, is het vierde veulen van Valetudo Stables geboren. 

Newton VS

Het is ons eerste hengstje en hij heet Newton VS (Iconic B x Charmeur x Vivaldi). Dit is het eerste veulen van Harmony en ze ontroerde ons met haar tederheid en zorgzaamheid. Vol geduld en met zachte aanmoediging hielp ze Newton om voor het eerst te drinken. Wat doet ze het goed, een geboren mama.

Verder zal ze ongetwijfeld haar handen vol krijgen aan Newton. In de wei rende hij al een paar keer vlotjes van haar vandaan en moest Harmony de “achtervolging” inzetten.

Mest

Het veulen drinkt goed en we houden ook Harmony goed in de gaten, maar zo ver lijkt alles voorspoedig te gaan. Alleen heeft Harmony sinds de bevalling te weinig gemest. Doordat we haar stal dagelijks met de BeddingMaster schoonmaken,  kunnen we de mest goed scheiden van het zaagsel en kennen we haar normale hoeveelheid mest. Het valt op dat het nu te weinig is. Een vinger aan de pols vandaag houden  i.v.m. het risico op verstoppingskoliek.

Valetudo Stables

Valetudo Stables is een kleinschalige fokkerij en fokt jaarlijks een veulen, wat met aandacht en liefde groot gebracht wordt. Dagelijks aan de hand en dagelijks met mama in de wei.


«   »